MIP Sikkerhet og Service / Kursoversikt / G8/G20, Lastebilkran, modul 1.1, 2.3, 2.8, 3.8
G8/G20, LASTEBILKRAN, MODUL 1.1, 2.3, 2.8, 3.8
Ønsker du å melde deg på kurs eller har du spørsmål?
Modul 1.1 er en felles HMS-modul for all sertifisert opplæring. Modul 2.3 er opplæring i stropp- og anhuk. Modul 1.1 og 2.3 må være gjennomgått og bestått for kunne delta på modul 2.8 som gir den teoretiske opplæringen for lastebilkraner. Modul 3.8 er innføring i praktisk bruk av lastebilkraner. Modul 4.8 er mengdetrening i egen bedrift. Etter gjennomførte moduler med bestått teoretisk og praktisk prøve utstedes kranførerbevis (kompetansebevis) fra Sentralregisteret for Sikkerhetsopplæring.
Kursavgift:
Modul 1.1, 2.3 og 2.8: kr. 7.200.- (40 timer/5 dager)
Modul 3.8: kr. 3.800,- (8 timer/1 dag)
Innledning og informasjon om kurset:
Kurset gjennomføres i henhold til offentlig godkjente læreplaner og dekker Arbeidstilsynets krav til sikkerhetsopplæring (FOR 1355, best.nr. 701 og FOR 1357, best. nr. 703; utførelse av arbeid og bruk av arbeidsutstyr).
Fellesteori for kran, truck og anleggsmaskin (modul 1.1): Årsaken til ulykker, Lover og forskrifter, Arbeidsutstyr, Sikkerhetsskilting og signalgiving, Ytre miljø, Forsikring og ansvar, Farlig gods.
Løfteredskap/stropping (modul 2.3): Lover og forskrifter, Sakkyndig kontroll, Løfteredskap, Kasseringsregler, Ståltau, Kjettingredskap, fiberstropper og sjakler. Bruk og valg av løfteutstyr, Signaler – tegn, Vektbedømmelse og Ståltau – heisetau.
G8: Lastebilkran – Teori (modul 2.8): Oppbygging av lastebilkraner, Lover og forskrifter, Mekanikk – krefter som virker på forskjellige konstruksjoner, Elektrisitet, Løfteutstyr, Sakkyndig kontroll og kranens dokumenter, Oppstilling av kran, Signaler – tegn, Vektbedømmelse, Kranførerinstruks, Ståltau – heisetau, Tromler – ståltauskiver. G8: Lastebilkran – Innføring i praktisk bruk (modul 3.8): Hovedkomponenter og kontrollpunkter på lastebilkraner, overlastsikkerhetsutstyr, praktisk bruk av løfteredskaper, kjøreteknikk
Målsetting:
Målgruppen er personer over 18 år med behov for å kunne betjene lastebilkraner på fast eller tilfeldig basis. Målsettingen med kurset er å gi deltakeren en god grunnopplæring i sikker bruk av lastebilkraner og løfteredskaper slik at uhell og ulykker i forbindelse med bruk unngås.
Dokumentasjon:
Etter gjennomført teorikurs, praktisk bruk (modul 3.8), mengdetrening (modul 4.8, 32 timer) og bestått oppkjøring sendes dokumentasjonen til SFS som utsteder Kranførerbevis (Kompetansebevis). Dokumentasjonen vil bli oppbevart i SFS og MIP Sikkerhetssenter sine databaser. Innsendte papirer oppbevares hos SFS i 3 år.
Inkludert i kursavgiften er kaffe, lunsj og kurskompendier.
MIP Sikkerhet og Service / Kursoversikt / G8/G20, Lastebilkran, modul 1.1, 2.3, 2.8, 3.8
Kalenderen kompletteres når vi har satt tid og dato for hvert enkelt kurs. Hvis du savner noen kurs i kalenderen, så ta kontakt med oss. Det er godt mulig vi jobber for å få fastsatt akkurat dette kurset.
Categorised in: Hovedkurs