Celsastafetten – en fest for alle
6 juni, 2018 14:40 Del DelNoen er med for å vinne, andre er mest opptatt av å delta og å ha det gøy. Med ny deltakerrekord for fjerde år på rad er Celsastafetten blitt en folkefest, der alt fra direktør til operatør stiller opp for sin bedrift.
– Vi er ikke med for å vinne. Målet vårt er kanskje først og fremst å få dem som ikke løper til vanlig med på stafetten. Vi ser at Celsastafetten får folk i aktivitet. Parkeringsplassen i Klokkerhagen har vært full om ettermiddagene fordi folk er ute og trener til Celsastafetten. Det er artig, sier stafettgeneral Rolf-Arne Hanssen hos arrangøren Celsa Armeringsstål BIL.
Varierende ambisjoner
Celsa Armeringsstål har åpenbart lykkes med å få folk i aktivitet i egen bedrift, og stilte med hele sju lag under årets stafett, som ble arrangert lørdag.
– Vi topper ikke noe lag, men prøver å fordele våre beste ut på våre sju lag, slik at vi har gode ildsjeler med på mange lag, forteller Hanssen.
127 lag stilte til start i år og 48 enkeltløpere, totalt cirka 1050 løpere. Mange bedrifter fra Mo industripark har deltatt hvert år, og mens utøverne fra Celsa Armeringsstål er mest opptatt av å være med, har andre lag høyere ambisjoner. Elkem Rana løp i år inn til en knallsterk andreplass på Mix Stafett, bare seks sekunder bak vinneren, Rehabiliteringstjenesten. Laget slo sin egen rekord fra 2016 med hele fire minutter.
Fikk drahelp
Elkem Ranas lag har i år fått drahjelp av Benedicte Stien Schreiner og Emil Sorsell, som bedriften er sponsor for. Sorsell løp for øvrig også for Oksskolten IL, som vant klassen for stafett idrettslag.
Elkem Ranas lag, som har trent en god del sammen før stafetten, løp sterkt hele veien, og lå på fjerdeplass før Sorsell og Schreiner satte inn støtet på sjette og sjuende etappe.
Innfridde nesten alle mål
– Vi er veldig fornøyde. Vi hadde som mål å gjøre det så bra som mulig, og klarte å innfri målene – bortsett fra å løpe under 50 minutter, forteller Eivind Sorsell, deltaker på laget og for anledningen oppnevnt som sjef for utholdenhetstreningen – ved siden av jobben som HMS-sjef.
Han lover at Elkem Rana kommer til å fortsette treningen framover.
– Vi skal være med på Trondheim Teammaraton, som en del av utfordringen fra konsernet. Der er jo målet å vinne, selvfølgelig, uttrykker Sorsell.
Han roser Celsastafetten som en fin bidragsyter til god helse og arbeidsmiljø.
– Vi merker jo på jobb at folk prater om treningsøktene og løpet og ser på det som noe positivt. Og det å trene og samles om ettermiddagene gjør noe med arbeidsmiljøet, sier HMS-sjefen.
Fra alle avdelinger
Ferroglobe Mangan Norge stilte med to lag i årets Celsastafett, og har hatt ambisjoner for førstelaget sitt. Der har det vært god, gammeldags uttaking om hvem som får være med. Målet har vært å slå fjorårets tid og plassering, som var henholdsvis 55 minutter og femteplass.Til det andre laget var det ingen krav, foruten å ha det gøy.
– Vi klarte å nå målet vårt, selv om vi ikke kom på pallen, sier Arvo Björk, leder for Ferroglobe Mangan Norges bedriftsidrettslag. Han er strålende fornøyd med årets Celsastafett.
– Det som er artig er at vi har involvert alle, fra operatører til administrasjon, og verksdirektør Bjørn Ugedal er også med og løper. Det er litt sosialt, det hele, og det er artig å se at folk er i aktivitet. Jeg synes Celsa har gjort en kjempejobb som arrangør, understreker Arvo Björk.
Tags: Celsastafetten Celsa Armeringsstål, Elkem Rana, Ferroglobe
Categorised in: Skal ligge på fremsiden, Uncategorized @no
Del Del